R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Vánočka

Vánočka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 13
Rating: 3.85
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
1ks 15minut
Doba vaření
40minut
Porce Doba přípravy
1ks 15minut
Doba vaření
40minut
Vánočka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 13
Rating: 3.85
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
1ks 15minut
Doba vaření
40minut
Porce Doba přípravy
1ks 15minut
Doba vaření
40minut
Ingredience
  • 3 celá vejce
  • sypké sladidlo podle chuti
  • 2 nízkotučné tvarohy
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 1 sáček kypřícího prášku
  • 1 hrst Goji (nemusí být)
  • 1 špetka soli
Množství: ks
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků a soli si ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se sladidlem do husté pěny, přidáme tvaroh, který také zašleháme dohladka. Nakonec přimícháme pudinkový prášek, kypřící prášek a Goji místo hrozinek. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Tuto hmotu nalijeme nejlépe do silikonové formy na vánočku, (aby se nám vánočka nepřilepila, i když nebudeme vymazávat). Pečeme asi 40 minut na 180°C.
  2. Pokud chcete, aby se vánočka pěkně leskla, tak ji po vyklopení ještě teplou potřete vodou s rozpuštěným sladidlem a nechte zaschnout.
Sdílet tento recept