Perníkové piškoty s pudingovým krémem
Ingredience
- Těsto:
- 2 celá vejce
- 2 - 3 lžíce sušeného odtučněného mléka
- 1,5 lžičky kypřícího prášku
- sladidlo podle chuti
- 1 špetka skořice
- perníkové koření podle chuti
- Krém:
- 1 lžíce pudingového prášku
- 2 dcl nízkotučného mléka
- 3 lžíce odtučněného tvarohu (přibližně podle hustoty)
- sladidlo podle chuti
Množství:
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Vejce vyšleháme se sladidlem do husté pěny, přimícháme sušené mléko, kypřící prášek a koření. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme do tloušťky cca 0,5cm. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C 15 - 20 min.
- Mezitím si z pudingového prášku, mléka a sladidla uděláme puding. Do vychladlého pudingu všleháme tvaroh a přidáme sladidlo podle chuti.
- Těsto po vytažení z trouby nařežeme na obdélníčky cca. 1,5 cm x 3 cm. Podáváme s mističkou krému a piškoty si do něj namáčíme.