Italská rajčatová polévka
Ingredience
- 1 lžička olivového oleje
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 g krájených loupaných rajčat (i z plechovky)
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 bobkový list
- sůl, pepř
- hrst čerstvých lístků bazalky
- zakysaná smetana na ozdobu (nemusí být)
- nebo nízkotučný řecký jogurt
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- V hrnci na troše olivového oleje zpěníme najemno nakrájenou cibuli a po zrůžovění přidáme nakrájený česnek a necháme provonět. Přidáme rajčata a zeleninový vývar, bobkový list, osolíme, opepříme a vaříme cca. 15 minut. Potom vylovíme bobkový list a polévku rozmixujeme. Je jemnější, když ji ještě propasírujeme přes jemné síto. Servírujeme ozdobené lžící zakysané smetany nebo jogurtu a posypané nasekanou bazalkou.