Hovězí steak se zelenými fazolkami
Ingredience
- 2 hovězí steaky
- nahrubo namletý pepř
- sůl
- 400 g zelených fazolek
- 100 g nízkotučné slaniny nebo šunky
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička olivového oleje (nemusí být)
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Zelené fazolky omyjeme, okrájíme stopky a krátce povaříme v osolené vodě. Až jsou na skus, scedíme a přelijeme studenou vodou.
- Mezitím steaky opečeme na sucho na nepřilnavé pánvi (popř. rozetřeme na pánvi kapku olivového oleje, aby se to nepřipalovalo). Až budou hotové, steaky dáme bokem na talíř, osolíme je a opepříme nahrubo pomletým pepřem.
- Do pánve od steaků dáme slaninu nebo šunku pokrájenou na kostičky, (pokud by se to moc připalovalo, kápneme do pánve olivový olej). Až se vypeče, přidáme nakrájený česnek krátce osmahnout a nakonec zelené fazolky, které trochu opečeme. Přilijeme trošku vody a ještě chvíli podusíme. Osolíme a opepříme a můžeme podávat.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.