Shirataki „rizoto“
Ingredience
- 200 g kuřecích steaků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 sušená rajčata bez oleje (pouze jako koření, ale nemusíme dávat)
- trošku pórku nebo zelené cibulky
- sůl
- koření na maso podle chuti
- 1 kapka olivového oleje
- 200 g shirataki rýže (1 balíček)
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Kapkou olivového oleje vytřeme pánev, ve které si osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme nasekaný česnek jen na chvíli, aby to zavonělo, ale nezhořklo, potom přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí steaky, osolíme, okořeníme a dusíme dozlatova. Kdyby se to připalovalo, přiléváme po troškách vodu. Přidáme ještě posekaná sušená rajčata a nakonec pro barvu i chuť posekaný pórek nebo zelenou cibulku. Mezitím si důkladně v cedníku propláchneme shirataki rýži a přidáme ji do pánve s masem. Vše promícháme a prohřejeme.
- Od 2. fázi můžeme s masem podusit i zeleninu podle chuti (papriku, cuketu, lilek, rajčata, …)
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.