Perníčky I.
Ingredience
- Těsto
- 1 vejce
- 3 lžíce nízkotučného jogurtu
- práškové sladidlo (podle chuti)
- 160 g ovesných otrub
- 1 sáček kypřícího prášku
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžička nízkotučného kakaa
- 1 špetka skořice
- Na pečení:
- kukuřičný škrob na vyválení těsta
- žloutek na potření perníčků
- Poleva:
- 1 bílek
- práškové sladidlo podle chuti
- pár kapek citronové šťávy
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady. Kuchyňský vál si posypeme kukuřičným škrobem, aby se nám těsto nelepilo. Těsto rozválíme na asi ½ cm silný plát. Vykrajujeme různé tvary, které dáme na pečící papír na plech, potřeme rozšlehaným žloutkem, aby se perníčky leskly, a dáme péct na 180°C asi na 10 minut. do rozehřáté trouby.
- Na ozdobení si vymícháme polevu z přecezeného bílku, citronové šťávy a sladidla. Perníčky polevou poléváme nebo zdobíme zdobícím sáčkem a necháme ztuhnout.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.