Lasagne ze zelí
Ingredience
- Lasagne:
- 1 malé hlávkové zelí
- 1 pomazánkový sýr Exquisa 0,2% tuku, popř. Linessa 5% tuku
- 100 g nízkotučného tvrdého sýru do 8% tuku
- Masová směs:
- 500 g libového hovězího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 plechovka krájených loupaných rajčat
- vývar, popř. bujón v kostce
- sůl
- koření na maso dle chuti
- tekuté sladidlo
- kukuřičný škrob (nemusí být)
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
Masová směs:
- Hovězí maso si pomeleme nebo nakrájíme na maličké kousky. V teflonové pánvi orestujeme nasekanou cibuli, přidáme nasekaný česnek, orestujeme a nakonec přidáme pomleté maso. Maso pořádně orestujeme, osolíme, okořeníme a zalijeme trochou vývaru, aby se to nepálilo. Maso dusíme, v případě potřeby trošku podléváme vývarem. Až je maso téměř měkké, přidáme rajčata i se šťávou. Ještě chvíli dusíme. Kdyby to bylo moc kyselé, můžeme tam kápnout pár kapek sladidla. Směs by měla být hustší, popř. můžeme zahustit troškou kukuřičného škrobu rozmíchanou v trošce vody a povaříme.
Lasagne:
- Lasagne připravujeme klasickým způsobem, jen místo těstovinových lasagní použijeme zelné listy. Místo bešamelu použijeme nízkotučný pomazánkový sýr rozmíchaný s vodou. Takže na dno zapékací misky dáme zelné listy, na to vrstvu masové směsi, na to část rozředěného sýru, pak zase zelné listy a takto stále vrstvíme. Končíme rozředěným sýrem. Nahoru nastrouháme tvrdý sýr. Pečeme v rozehřáté troubě na 200°C asi 35 minut.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.