Marlenka po dukanovsku
Ingredience
- Těsto:
- 4 vejce
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 3 lžíce ovesných otrub
- 2 lžíce pšeničných otrub
- 1 sáček kypřícího prášku
- 4 lžíce sladidla
- 2 kapky karamelového aroma
- Krém:
- 340 g kondenzovaného mléka (4% tuku - neslazené)
- 3 lžíce práškového sladidla
- 4 kapky karamelového aroma
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 350 ml nízkotučného mléka
- sladidlo podle chuti
- Na posypání:
- nízkotučné kakao bez cukru
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Konzervu s kondenzovaným mlékem si otevřeme, přimícháme do něj 3 lžíce sladidla a celou konzervu dáme do hrnce s vařící vodou (tak do ½ výšky konzervy) a konzervu přikryjeme malou pokličkou. Vaříme asi 1 hodinu, aby nám mléko zhoustlo. Občas mléko promícháme. Po uvaření necháme vychladnout, mělo by mít karamelovou barvu i chuť. Pro zintenzivnění chuti a vůně můžeme přidat ještě karamelové aroma.
- Mezitím si ze 4 bílků vyšleháme sníh. 4 žloutky a sladidlo vyšleháme do pěny, přimícháme škrob, otruby, 2 kapky karamelového aroma a prášek do pečiva. Nakonec jemně vmícháme sníh. Těsto rozetřeme na pečící papír na plechu a dáme péct do rozehřáté trouby na 180°C na asi 15 minut. Po vychladnutí si těsto rozkrojíme na 4 stejné části.
- Než se upeče těsto, uvaříme si pudink s mlékem, který po vychladnutí vyšleháme s tvarohem a sladidlem.
- Na jeden plát upečeného těsta natřeme karamel z kondenzovaného mléka a na to pudinkový krém, přikryjeme dalším plátem, který natřeme stejně jako předchozí a tak pokračujeme. Končíme pudinkovým krémem, který posypeme kakaem. Necháme ztuhnout v lednici nejlépe přes noc.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.