R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Dort Philadelphia pro 2. fázi

Dort Philadelphia pro 2. fázi
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 2
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
1dávka 40minut
Doba vaření
10minut
Porce Doba přípravy
1dávka 40minut
Doba vaření
10minut
Dort Philadelphia pro 2. fázi
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 2
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
1dávka 40minut
Doba vaření
10minut
Porce Doba přípravy
1dávka 40minut
Doba vaření
10minut
Ingredience
  • Těsto:
  • 3 bílky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 špetka soli
  • Krém:
  • 600 g Philadelphia light (nejlépe 3% tuku)
  • 300 g nízkotučného jogurtu
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce tekutého sladidla
  • 8 plátků želatiny
  • 150 ml vody
  • 1 špetka soli
  • Želatina:
  • 6 plátků želatiny
  • 2 sáčky ovocného čaje (můžeme nahradit Bolerem)
  • 1,5 lžic tekutého sladidla
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 400 ml vody
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Smícháme 1 bílek s kukuřičným škrobem. Z dalších 2 bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho přimícháme do směsi bílku a škrobu. Těsto vylijeme do formy s nepřilnavým povrchem (nejlépe silikonové). Pečeme v rozehřáté troubě na 180°C asi 10 minut. Upečené vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Můžeme zkusit těsto vytáhnout z formy, aby se nám pak celý dort dobře porcoval. Pak ho ale zase vrátíme zpět, protože na něj budeme vrstvit dále krém a želatinu.
  2. Krém připravíme smícháním Philadelphie s jogurtem, citronovou šťávou a špetkou soli. Do kastrolku dáme 150 ml vody, do ní namočíme želatinu a necháme ji 5 minut bobtnat. Potom ji dáme na chvilku rozpustit na sporák, ale nesmí se vařit. Necháme ji zchladnout a pak přimícháme do krému. Přidáme sladidlo podle chuti a krém rozetřeme na upečené těsto. Dáme vychladit do lednice.
  3. 200 ml vody uvaříme a zalijeme jí 2 sáčky ovocného čaje. Necháme vyluhovat. Do dalších 200 ml vody dáme želatinu asi na 5 minut bobtnat. Čajové sáčky vytáhneme, osladíme sladidlem, přidáme citronovou šťávu a vytáhneme nabobtnalou želatinu bez vody, v které se luhovala, a vložíme ji do ochuceného čaje a tam ji rozmícháme. Necháme tuhnout a v momentě, kdy se začíná táhnout, vylijeme ji na ztuhnutý dort z lednice. Dáme znovu do lednice, aby to úplně ztuhlo.
Tip

Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.

Sdílet tento recept