Dort Philadelphia pro 1. fázi
Ingredience
- Těsto:
- 3 bílky
- 2 lžíce ovesných otrub
- 2 lžíce nízkotučného sušeného mléka
- 3 lžíce nízkotučného mléka
- 1 lžíce tekutého sladidla
- 1 špetka soli
- Krém:
- 600 g Philadelphia light (nejlépe 3% tuku)
- 300 g nízkotučného jogurtu
- 3 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce tekutého sladidla
- 8 plátků želatiny
- 150 ml vody
- 1 špetka soli
- Želatina:
- 6 plátků želatiny
- 2 sáčky ovocného čaje (můžeme nahradit Bolerem)
- 1,5 lžíce tekutého sladidla
- 1 lžíce citronové šťávy
- 400 ml vody
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Smícháme bílky, otruby a sušené mléko, pořádně vymícháme a vylijeme do formy s nepřilnavým povrchem (nejlépe silikonové). Pečeme v rozehřáté troubě na 200°C asi 8 minut. Upečené vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Těsto rozdrobíme nadrobno. Smícháme mléko, sladidlo a sůl, k tomu přidáme rozdrobené těsto a vypracujeme v celistvou hmotu, kterou rozetřeme na dno dortové formy.
- Krém připravíme smícháním Philadelphie s jogurtem, citronovou šťávou a špetkou soli. Do kastrolku dáme 150 ml vody, do ní namočíme želatinu a necháme ji 5 minut bobtnat. Potom ji dáme na chvilku rozpustit na sporák, ale nesmí se vařit. Necháme ji zchladnout a pak přimícháme do krému. Přidáme sladidlo podle chuti a krém rozetřeme na připravené těsto. Dáme vychladit do lednice.
- 200 ml vody uvaříme a zalijeme jí 2 sáčky ovocného čaje. Necháme vyluhovat. Do dalších 200 ml vody dáme želatinu asi na 5 minut bobtnat. Čajové sáčky vytáhneme, osladíme sladidlem, přidáme citronovou šťávu a vytáhneme nabobtnalou želatinu bez vody, v které se luhovala, a vložíme ji do ochuceného čaje a tam ji rozmícháme. Necháme tuhnout a v momentě, kdy se začíná táhnout, vylijeme ji na ztuhnutý dort z lednice. Dáme znovu do lednice, aby to úplně ztuhlo.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.