Salát s grilovaným chřestem
Ingredience
- 2 svazky chřestu
- 3 bulvy fenyklu
- 2 lžíce olivového oleje
- 12 křepelčích vajíček (vařené na poloměko, oloupané a na poloviny)
- 2 hrsti rukoly
- 1 lžíce Goji (namočených)
- hrst zelené petrželky
- 8 plátků nízkotučné slaniny
- Zálivka:
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce cherry octu
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl, bílý pepř
- plátky rozmarýnového Dukanova chleba
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Chřest očistíme a odlomíme tvrdé konce. Fenykl také očistíme, odřízneme stonky, bulvy rozčtvrtíme a nakrájíme podélně na tenké plátky. Ze stonků otrháme řapíky a nakrájíme je také na tenké plátky. Zeleninu zakápneme 2 lžícemi olivového oleje a osolíme, opepříme. Zeleninu hodíme na rozpálenou pánev a ogrilujeme ze všech stran do měkka. Vajíčka uvaříme do měkka, oloupeme a rozkrojíme na polovinu.
- Zálivku vyšleháme z olivového oleje, sherry octa a dijonské hořčice a přelijeme přes grilovanou zeleninu.
- Chřest rozdělíme na jednotlivé porce, zabalíme do slaniny, kterou můžeme předem trochu osmahnout, přidáme fenykl, na který položíme křepelčí vajíčka, přidáme rukolu, Goji a posypeme nasekanou petrželkou.
- Podáváme s opečeným rozmarýnovým Dukanovým chlebem.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.