R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Banjany (čti: bandžany)

Banjany (čti: bandžany)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
2porce 40minutes
Porce Doba přípravy
2porce 40minutes
Banjany (čti: bandžany)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
2porce 40minutes
Porce Doba přípravy
2porce 40minutes
Ingredience
  • 1 lilek
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 10 rajčat
  • sůl
  • kapka olivového oleje
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Cibuli si nakrájíme na tenké plátky, česnek nadrobno a rajčata na ½ centimetrová kolečka. Lilek neloupeme, jen z něj odstraníme stopku a omyjeme ho. Nakrájíme ho na asi ½ centimetrové plátky, které opečeme z obou stran na rozpálené pánvi s nepřilnavým povrchem, kterou vytřeme kapkou olivového oleje. Vezmeme si hrnec s nepřilnavým povrchem, a když lilek vytáhneme, snažíme se z něj vymačkat do tohoto hrnce přebytečný olej, popř. když je ho málo, kápneme další kapku olivového oleje a na něj rozprostřeme třetinu cibule a česneku, na to třetinu rajčat, posolíme, na to polovinu lilku, posolíme, pak zase vrstvíme třetinu cibule a česneku, na to třetinu rajčat, posolíme, na to polovinu lilku, posolíme a poslední vrstva cibule a česneku a poslední vrstva rajčat, tu taky posolíme. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Podáváme ozdobené lžící bílého nízkotučného jogurtu.
Tip

Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.

Sdílet tento recept