Tatarská omáčka z parafínového oleje
Ingredience
- 2 žloutky z čerstvých vajec
- 1 lžička hořčice podle chuti
- pár kapek umělého sladidla podle chuti
- 1 lžička octu
- sůl, bílý pepř
- parafínový olej podle potřeby
- 1 malá cibule
- 2 sterilované okurky
- 1 lžička kaparů (nemusí být)
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Do vyšší misky dáme žloutky, hořčici, sladidlo, ocet, sůl a pepř. Šleháme elektrickým šlehačem a po kapkách nebo úplně malým „čurůčkem“ přiléváme parafínový olej až do úplného zhoustnutí. Podle chuti můžeme přidat některé z uvedených dochucovacích ingrediencí. Nakonec do majonézy přimícháme nadrobno nasekanou cibuli, nadrobno nakrájené okurky a popř. nadrobno nakrájené kapary. Hotovou tatarku dáme vychladit do lednice.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.