Pikantní krevetová polévka
Ingredience
- 1 lžička olivového oleje
- 300 g křupavé zeleniny mražené
- 140 g hub shiitake
- 2 lžíce thajské zelené kari pasty
- 200 ml zeleninového nebo rybího vývaru
- 60 g nízkotučného podmáslí
- pár kapek kokosového aroma podle chuti
- 300 g shirataki nudlí
- 200 g krevet syrových
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Rozehřejeme olej ve větším hrnci, přidáme zeleninu a nakrájené houby a dusíme asi 2-3 minuty. Zeleninu a houby vyndáme z hrnce, dáme do něj kari pastu a smažíme asi 1 minutu. Nalijeme do hrnce vývar, podmáslí a kokosové aroma. Přivedeme k varu. Shirataki nudle připravíme podle návodu na obalu, propláchneme a vložíme do polévky. Přidáme krevety, vaříme na mírném ohni asi 5 minut, aby se krevety uvařily. Vmícháme vytaženou zeleninu s houbami a můžeme servírovat.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.