Marocká polévka
Ingredience
- 1 lžička olivového oleje
- 1 střední cibule
- 2 celerové špalíky
- 2 lžičky římského kmínu mletého
- 600 ml zeleninového vývaru
- 400 g konzervovaných rajčat s česnekem
- 100 g fazolových lusků mražených
- kůra a šťáva z 1/2 citronu
- sůl, pepř
- velká hrst čerstvého koriandru nebo petrželky
- Dukanova placka (popř. chleba) k servírování
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Rozehřejeme olej ve větším hrnci, přidáme nasekanou cibuli, osmažíme do růžova, poté přidáme jemně nasekaný celer a na mírném ohni za stálého míchání dusíme asi 10 minut doměkka. Přidáme římský kmín a ještě chvilku podusíme. Přidáme horký vývar, rajčata a osolíme, opepříme. Povaříme asi 10 minut. Do polévky vložíme zelené fazolky, citrónovou šťávou a vařte další 2 minuty. Dochutíme, přidáme špetku citrónové kůry a sekané bylinky. Podáváme s Dukanovou plackou nebo chlebem Dukan.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.