Tuňáková pizza
Ingredience
- Těsto:
- 3 žloutky
- 1 lží nízkotučného tvarohu
- 50 g žervé bez tuku
- 2 lžíce ovesných otrub
- 1 lžíce pšeničných otrub
- sůl, pepř
- sníh ze 3 bílků
- Na obložení:
- kapka olivového oleje
- 500 ml krájených konzervovaných rajčat
- 1 velká cibule
- 200 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 2 lžíce kaparů
- 1 lžička bylinek (oregano, bazalka, tymián)
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Na pánvi lehce potřené olivovým olejem osmahneme cibuli , přidáme okapaná rajčata, byliny, sůl, pepř a 10 minut dusíme na mírném ohni.
- Žloutky, tvaroh, žervé a otruby smícháme v misce, osolíme, opepříme, přidáme bylinky (nemusí být) a vypracujeme v těsto. Potom opatrně přimícháme ušlehaný sníh. Těsto dáme na plech na pečící papír ve tvaru placky, potřeme rajčatovou směsí a poklademe okapaným tuňákem a kapary. Pečeme asi 25 minut na 180 °C.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.