Slaný tvarohový koláč
Ingredience
- 5 vajec
- 1 nízkotučný tvaroh
- 250 ml nízkotučného mléka
- 250 g proteinu (bílkovinný prášek)
- 1/2 sáčku sušeného droždí nebo kypřícího prášku
- pár lístků bazalky
- sůl, pepř
- 250 g nízkotučné šunky (do 3% tuku) - (nemusí být)
- 1 svazek pažitky (nemusí být)
- několik sterilovaných okurek (nemusí být)
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- V míse rozšleháme vejce, do kterého za stálého míchání postupně přidáváme mléko, bílkovinný prášek, sůl, pepř, nasekanou bazaku, 1 tvaroh a sušené kvasnice. Do vypracovaného těsta přidáme podle chuti buď nasekanou šunku nebo nasekanou pažitku nebo nasekané nakládáné okurky nebo třeba všechno. Můžete vyzkoušet i jiné ingredience, které máte rádi (tuňák, uzený losos, pečené kuřecí maso, mleté maso, apod.) Zkrátka podle chuti. Těsto vylijeme do silikonové koláčové formy a pečeme na 180 °C asi 40 minut v předehřáté troubě. Po upečení necháme trochu vychladnout a teprve potom vyklopíme z formy.
- TIP: Aby nebyl koláč příliš suchý, můžeme na povrch namazat další tvaroh jemně osolený a smíchaný s bylinkami a kapkou nízkotučného mléka, abychom ho mohli trochu našlehat.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.