Masové kuličky s dušeným zelím
Ingredience
- Masové kuličky:
- 250 g libového hovězího masa
- 4 lžíce nízkotučného tvarohu nebo nízkotučného cottage sýru
- 1 vejce
- 2 lžíce ovesných otrub
- 1 cibule
- 1 lžička petrželky (nasekané)
- sůl, pepř
- 1 lžička mletého muškátového oříšku
- Zelí:
- 400 g červeného zelí
- 1 cibule
- 4 lžíce vody
- 4 lžíce octa
- 1 lžičku mletého kmínu
- sůl, pepř
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
Zelí:
- Oloupanou cibuli nasekáme najemno. Očištěné zelí nakrájíme na tenké proužky. Cibuli orestujeme na teflonové pánvi, přidáme zelí a osmahneme ze všech stran. Zalijeme vodou a octem, osolíme, opepříme a přidáme mletý kmín. Vaříme 20 minut.
Masové kuličky:
- Na masové kuličky nakrájíme cibuli, kterou smícháme s pomletým hovězím masem, tvarohem, ovesnými otrubami a vajíčkem. Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a petrželkou. Z této hmoty vytvarujeme masové kuličky, které smažíme na nepřilnavé pánvi bez oleje ze všech stran po dobu asi 10 minut. Podáváme teplé.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.