Jelení ragú
Ingredience
- 300 g jeleního masa
- 1 cibule
- 1 kedlubna
- 4 mrkve
- 4 petržele
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžíce rajského protlaku bez cukru (nemusí být)
- sůl, pepř
- tymián
- bobkový list
- 200 ml vody
- kukuřičný škrob (podle potřeby)
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Očištěné a osušené maso nakrájíme na nudličky a osmažíme na rozpáleném olivovém oleji. Jak se maso zatáhne, přidáme nasekanou cibuli, necháme zpěnit, pak přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, přidáme tymián a rajský protlak. Chvilku restujeme, potom přidáme bobkový list a zalijeme vodou. Dusíme doměkka asi 30 min. Pokud se nám ragú zdá moc řídké, můžeme rozmíchat podle potřeby trošku škrobu ve vodě a pomalu za stálého míchání vléváme do ragú. Chvilku za stálého míchání povaříme.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.