Hovězí se zeleninovou omáčkou
Ingredience
- 300 g libového hovězího masa
- sůl, pepř
- nové koření
- bobkový list
- 1 lžička olivového oleje
- 1 velký pórek
- 4 mrkve
- 1/2 celeru
- 200 g nízkotučného jogurtu
- šťáva z 1/2 limetky
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Očištěné a osušené maso osolíme, rychle opečeme na rozpáleném oleji a pak dáme stranou. Do výpeku dáme orestovat nakrájený pórek, nahrubo nastrouhanou mrkev a celer. Maso osolíme, opepříme a vrátíme zpět do hrnce, přidáme bobkový list a nové koření. Podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Až je maso měkké, tak ho vyndáme, vylovíme koření a zeleninovou směs dohladka rozmixujeme. Přidáme jogurt a dochutíme limetkovou šťávu. Před podáváním maso prohřejeme v zeleninové omáčce. Můžeme podávat např. s knedlíkem bez otrub (viz. Recepty – Pečivo).
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.